Barion Pixel

ROBERT STYLES: PUNCH AND JUDY

A PUNCH & JUDY Anglia legrégebbi és leghíresebb hagyományos bábszínházi előadása. Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű. Több mint 350 éve szórakoztatja közönségét. Az 1600-as években Londonban először bemutatott Mr Punch figurája egyenes ági leszármazottja Olaszország nemzeti bábjának, Pulcinellának, még „beszédstílusuk is hasonló, mindketten valami különös  nyikorgó hangon beszélnek.

A játékforma kesztyűsbáb, a játékstílust pedig nevezhetjük „pofonegyszerű komédiának”.

Az előadás hossza: 30 perc

A TÖRTÉNET: Mr Punch folyton folyvást óriási kalamajkába keveredik, miközben azt gondolja, hogy neki van igaza, csak ő tudja, mi a jó. De  megérkezik Joey a bohóc egy köteg kolbásszal és ez végezetül mégis ráébreszti, hogy nem lehet mindig igaza. Az előadás tele van mókás és bolondos helyzetekkel, a tengerparti nyaralások és vásári mulatságok világába repít bennünket.

AZ ALKOTÓ ÉS ELŐADÓ: ROBERT STYLES 16 éves korára tanulta meg ezt a különleges művészeti ágat édesapjától, Johntól, úgy, hogy önálló műsorral is a közönség elé tudjon állni. Mára, több, mint 40 éve játszik folyamatosan Londonban és az Egyesült Királyság különböző pontjain. Műsorával számos film- és televíziós produkcióban is szerepelt.

Az évek során Robert bejárta külföldi bábfesztiválokat Romániában (Arad), Szlovákiában (Pozsony), Fehéroroszországban (Minszk), Lengyelországban (Varsó), Franciaországban (Marseille, Provence), Spanyolországban (Segovia, Salamanca), Ausztriában (Bécs) és Németországban (Halle, Frankfurt, Mistelbach, Magdeburg, Hohnstein, Wels és Lubeck). De játszott Kuvaitban, Ománbann és Japánba is, fellépett Oszakában, Kiotóban, Nagoyában, Szakatában, Ivatában és a híres tokiói PUK Bábszínházban is. Magyarországra most először látogat el.