Barion Pixel

Színházi Olimpia

Harlekin Kép
Harlekin Kép

Gyereknapi programok

Az Egri Kulturális és Művészeti Központtal közös szervezésben
Helyszín: Szmrecsányi Lajos Érsekkert


10:00 Robert Styles
Punch and Judy (Nagy-Britannia) – Harlekin Kisszínpad

Anglia legrégebbi és leghíresebb hagyományos bábszínházi előadása. Mr. Punch folyton kalamajkába keveredik, miközben azt gondolja, hogy neki van igaza, csak ő tudja, mi a jó. Ám megérkezik Joey, a bohóc egy köteg kolbásszal és ez végezetül mégis ráébreszti, hogy nem lehet mindig igaza. Az előadás tele van mókás és bolondos helyzetekkel, a tengerparti nyaralások és vásári mulatságok világába repít bennünket.

11:00 Lehőcz Zsuzsa – Takács DánielDobronka cirkusz, világszám! – Harlekin Nagyszínpad

Dobronka kisvárosának álmos utcáin régi plakátok foszlányai röpködnek. “Micsoda napok voltak azok, amikor az a világhírű cirkusz érkezett hozzánk…” – töprengett magában Vogeltanz Aladár, a dobronkai órásmester – „Bárcsak vissza lehetne tekerni az időt…”

A hajdani vándor mutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj, a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tisztelgünk; ezt idézzük fel és erre emlékezünk játékunkban oroszlánordítással, légtornász-bukfencekkel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élő muzsikával és a világ valamennyi csodájával!

13:00 Bab TársulatJelenetek egy házasságból, avagy a három kívánság – Szökőkút

Az ismert magyar népmese utcaszínházi feldolgozása során kiderül, hogy mennyi mindent kell elkövetnünk ahhoz, hogy a teremtett világra születhessünk. A történetet, melyet a kikiáltó – mesélő vezeti, a hatalmas bábok és a magyar népzenei elemek teszik teljessé. Interaktív előadásról van szó, ezért természetesen a játék során szerepet kap az improvizáció, a rögtönzés.

15:00 Gaspare NasutoPulcinella (Olaszország) – Harlekin Kisszínpad

Az előadásban Pulcinella egy agresszív kutyával és rossz gazdájával küzd meg. A több évszázados vásári bábjáték hagyományait felhasználva, Nasuto a mai modern korba helyezi történetét és a jelenben játssza újra a régi meséket.

17:00 Company La TalCarillo (Spanyolország) – Harlekin Nagyszínpad

Ding, dong, ding, dong… szól a csilingelő harang zenéje, a fogaskerekek mozgásba lendülnek… Tikk-takk, tikk-takk… Itt az idő! Lovagok és a bohócok töltik meg a színpadot. Szenvedélytől forrósodik a levegő.  Az óra belsejéből varázslat jelenik meg, és mindent eláraszt: a látható és láthatatlan teret.

A társulat által megalkotott hat történetben a szereplők úgy néznek ki, mint az órából előbukkanó svájci órásmesterek, akik táncolva jelenítik meg a darab bohókás világát. Szenvedély, szerelem, féltékenység … Melyik győzedelmeskedik?