Barion Pixel

Duda Paiva Company:

Elfelejtett lények és elveszett ügyek

(6+)

Tim Velraeds ötlete alapján

 

Egy komolyan vicces történet, amely 6 éves kortól mindenkinek szól.

Isten hozott Ut úr boltjában, ahol különös növények és állatok elevenednek meg a szemünk előtt: találkozhatunk itt az utolsó dodómadárral, a varázslatos erszényesfarkassal, a kíváncsi orrszarvúval és a szemfüles húsevő növénnyel is. Ut úr mindenkit nagyon szeret a boltjában, épp ezért senkitől sem akar megválni. Mert hová is tűnnek a dolgok, ha egyszer eladja őket? És mi lenne Ut úrral, ha már nem lenne boltja?

Egy napon, amikor Hernyó asszony megérkezik, hogy beszedje a lakbért, kiderül, hogy a kassza üres, ám a bolt tele van értékesebbnél értékesebb dolgokkal. Ezért Hernyó asszony kutatni kezd: mikor kinéz magának egy állatot, Utnak mindent meg kell tennie boltja védelmében. Szerencsére nincs egyedül: az állatok fellázadnak és a növény cselhez folyamodik.

 

Az elfelejtett lények és elveszett ügyek a Duda Paiva Társulat negyedik gyerekelőadása Tim Velraeds ötlete alapján, amely feleleveníti számunkra eme csodálatos, mára sajnálatos módon kihalt állatok és elfelejtett lények világát. Az előadás megmutatja nekünk az ember és természet finom kapcsolatát, hogy mi a szerepünk a világban és milyen választási lehetőségeink vannak. A Duda Paiva Társulat előadása egy igazi táncos-bábos kuriózum, melyben a rajzfilmek és játékok ismerős hangulata elevenedik meg az ifjú közönség számára.


Időpont: 2023. május 19. 10:00 óra

 

Színészek: Tim Velraeds, Cat Smits, Harriet Stroet, Josje Eijkenboom, Alexander Brouwer

Dramaturg: Kim Kooiman

Bábkészítő: André Mello és Duda Paiva

Díszlet: Daniel Patijn

Jelmez: Atty Kingma

Hangtechnika: Wilco Alkema

Fénytechnika: Mark Verhoef

 

Rendező: Duda Paiva