Barion Pixel
#ARANYVIRÁGCSERÉP

#ARANYVIRÁGCSERÉP

Történet egy fiúról, aki a valóság elől az álmaiba, és egy lányról, aki az álmai elől a valóságba menekül – erről szól Az arany virágcserép. Másképp mondva, a valóság és a vágyak összeegyeztethetőségének problematikájáról. Ezt a dilemmát E. T. A. Hoffmann regényének hőse, Anselmus felismeri, és úgy dönt, az álmokat választja. De Az arany virágcserépnek van még egy főszereplője, Veronika, aki ugyanerre a kérdésre más választ ad: ő a boldogságot kompromisszumok árán éri el.

Hogyan egyeztethetőek össze álmaink a realitással? Létezik-e kompromisszummentes boldogság? És kompromisszumos boldogság? TIE-előadásunk során ezekre a kérdésekre keressük a választ középiskolás célközönségünkkel.

Hoffmann romantikus kisregénye örök érvényű problémákat feszeget, olyan
problémákat, amelyekkel a szembesülés a felnőtté válás megkerülhetetlen része. A középiskolások nagyrésze ennek ellenére nehezen talál fogást a mitologikus fantáziavilágot a polgári realizmussal ötvöző, nehéz nyelvezetű kötelező olvasmányon. Mi éppen ezért a lehető legközvetlenebb és legletisztultabb színházi formában, tantermi előadásként állítjuk színpadra azt.